TOOL-DOC™ Slipservice

Omskärpning av solida hårdmetallverktyg

Vi har även vårt slipserviceprogram TOOL-DOC™ där vi försäkrar kunden den absolut bästa möjliga verktygsstatusen. Vi strävar alltid efter att ett TOOL-DOC™ behandlat verktyg ska fungera minst lika bra om inte bättre som när verktyget är nytt från leverantör.

Samla ihop dina utslitna verktyg och skicka verktygen till oss med post eller önskat fraktbolag
Vi slipar om verktyget från grunden med en standardslipning och gör eventuell en helt ny spets, om verktyget är alldeles för slitet. Speciella krav på geometrier, faser, radier m.m. är absolut inga problem för oss. Efter det så görs ev. eftertempon, eggavrundning, polering eller olika typer av ytbeläggning. Ytbeläggningen anpassas för vilket material som verktyget skall bearbeta och utförs av vår partner Oerlikon Balzers, både i Sverige och i Tyskland. Här har utvecklingen gått otroligt fort framåt senaste året, och vi kan idag stoltsera med att i många fall få över 50% bättre livslängd bara genom att lägga på en ny och specialanpassad beläggning.

Omslipning är väldigt ekonomiskt för både dig som kund och för miljön. Vi kan garantera er att priset av en omslipning minst är 50% av kostnaden jämfört med att köpa in ett helt nytt verktyg. Det absolut mest ekonomiska är att låta oss slipa om de stora tillverkarnas precisionsverktyg, då kan vi komma ner på en slipkostnad mellan en fjärde och femtedel av kostnaden för att köpa in ett helt nytt verktyg.

Tveka inte att ta kontakt med oss för en mer utförlig prislista på vår slipservice.

slipservice hårdmetallverktyg

Hög servicegrad

Leveranssäkerhet

Hög kvalitét